Ηράκλειο: Παραμένουν τα προβλήματα για τους σεισμόπληκτους – Τι ζητούν

Για τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τους σεισμόπληκτους μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Γραμματέας του Συλλόγου Σεισμοπαθών «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκαντάτσιος, προ 140 ημέρων δόθηκαν 40 εκ. ευρώ σε 6.670 δικαιούχους, όμως εξήγησε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 16 χιλ. αυτοψίες και έλεγχοι ακινήτων από τους μηχανικούς του κράτους. «Έγιναν αυτοψίες που σημαίνει ότι δόθηκαν σε 6.670 δικαιούχους όμως αν καθίσουμε κάτω, να τα βρούμε, αυτή τη στιγμή έχουν γίνει στη σεισμόπληκτη περιοχή 16 χιλ. αυτοψίες. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι δικαιούχος μόνο ένας, μπορεί να είναι δύο αδέρφια, συγγενείς. Αν αυτό το νούμερο των αυτοψιών το πολλαπλασιάσουμε επί 2 είναι 32 χιλ. οι δικαιούχοι».

Κλείνοντας, ο κ. Γκαντάτσιος επεσήμανε ότι στις 16 χιλ. αυτοψίες που έγιναν και τα χρήματα που πήραν οι δικαιούχοι, δεν θα χρησιμοποιηθούν όλα. «Κάποιοι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν όχι γιατί το έχουν ανάγκη αλλά ένας άνθρωπος που έχει ένα ακίνητο 150 τ.μ. και έχει άλλα που ήταν σε πιο παραμελημένη κατάσταση, θα βάλει ένα ποσό και τα υπόλοιπα θα τα επιστρέψει. Το ποσό όμως που θα βγει θα το ξέρουμε στο τέλος της όλης διαδικασίας. Θα ξέρουμε πόσα χρήματα διέθεσε το κράτος όταν καταθέσουν τα χρήματα και τα επιστρέψουμε. Δεν θα είναι 40 εκ. ευρώ αλλά θα είναι πολύ περισσότερα μιλάμε κοντά στο 1 δις. για την ώρα όλα αυτά είναι ψίχουλα. Απαιτούμε να ανοίξει η Αρωγή όχι για λίγο καιρό αλλά να ανοίξει και να παραμείνει ανοιχτή για να προλάβουν οι άνθρωπο να δηλώσουν τα ακίνητα. Υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν δηλώσει το σπίτι τους ακόμη!».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα