Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τους εμβολιασμούς κατ’οίκον κατά του κορωνοϊού στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης ανέφερε πως η κινητικότητα έχει όντως αυξηθεί σε επίπεδο εμβολιασμού κατ’οίκον. «Ήδη 22 συνάδελφοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και εμβολιάζουμε κάθε μέρα συμπολίτες μας. Έχουν αυξηθεί τόσο οι πρώτες όσο και οι τρίτες δόσεις με έμφαση στις ηλικίες άνω των 60 ετών εκείνοι που θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και θα δημιουργήσουν δυνητικά πρόβλημα στην αντιμετώπιση τους».

Σύμφωνα με τον κ. Βαβουρανάκη, βλέποντας τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, είναι πολύ αισιόδο0ξο ότι στην Κρήτη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι ότι οι συμπολίτες μας άνω των 60 που έχουν εμβολιαστεί φτάνουν στο 80%. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, να εμβολιάσουμε ανθρώπους που βρίσκονται στα σπίτια τους. Γιατί εκείνοι που θα νοσήσουν βαρύτερα από αρχές Ιουλίου, που ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς με Κινητές Μονάδες στο σύνολο τους έχουν εμβολιαστεί πάνω από 8,5 χιλ. συμπολίτες μας και δείχνει το πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε μέρα».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαβουρανάκης αν κάνει κανείς τη σύγκριση πέρσι με φέτος θα δει τη διαφορά μεταξύ της περσινής κατάστασης με τη σημερινή. «Αυτό που κάνει και τη διαφορά είναι οι εμβολιασμοί, αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε στη φάση που βρισκόμαστε είναι ο εμβολιασμός. Είναι το μοναδικό όπλο που βρίσκεται στην φαρέτρα μας. Το μήνυμα είναι σαφές, το τείχος της ευθύνης χτίζεται από την προσπάθεια μας στον εμβολιασμό, όσο πιο γρήγορα τόσο πιο πολύ απομακρύνεται η πιθανότητα lockdown».

Κλείνοντας, ο κ. Βαβουρανάκης αποκάλυψε ότι το υπουργείο Υγείας έκανε αποδεκτό το αίτημα του Ι.Σ.Η να εμβολιάζονται μαζί με τα παιδιά και οι γονείς τους, από τους παιδίατρους ώστε να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμών. «Αυτό φαίνεται να αποδίδει και στην Κρήτη».