Ηράκλειο: Οργή ξενοδοχοϋπαλλήλων για την Ένωση Ξενοδόχων-«Ζητούν διευρυμένο ωράριο χωρίς αμοιβή»

Πρέπει να διαβάσετε

«Στα κάγκελα» είναι για μία ακόμη φορά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο, καθώς όπως καταγγέλλει το Σωματείο τους, σε πρόσφατη συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων, οι τελευταίοι ζήτησαν την επί δίωρου επιμήκυνση του ωραρίου των εργαζομένων, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται αμοιβή.

«Οι ξενοδόχοι ζήτησαν να μπορούν να απασχολούν τους εργαζομένους τους 2 ώρες πέραν από το ωράριο εργασίας τους, καθημερινά και μάλιστα χωρίς αμοιβή και αυτή η υπερεργασία να δίνεται στο τέλος της τουριστικής περιόδου είτε σε άδεια, είτε σε ρεπό», δήλωσε το Creta24 o πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Μετά από αυτή τη εξέλιξη, η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση ξενοδόχων- ξενοδοχοϋπαλλήλλων δεν είχε αποτέλεσμα, με τον κ. Κοκολάκη να διαμηνύει πως το Σωματείο των εργαζομένων είναι κάθετο δεν θα επιτρέψει να γίνει διεύρυνση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή όσον αφορά την εύρεση εργατικού δυναμικού για να στελεχώσει τις ξενοδοχειακές μονάδες και αντί να δοθούν τα κίνητρα στους εργαζόμενους βλέπουμε δυστυχώς να συμβαίνει το αντίθετο», τόνισε ο κ. Κοκολάκης και συνέχισε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι πραγματικά πρέπει οι ξενοδόχοι να σέβονται τους εργαζόμενους και όχι στο βωμό του κέρδους να καταπατείται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Για μια κίνηση που θα οξύνει το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον ξενοδοχειακό τομέα μίλησε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Σμυρνάκης. «Η πλευρά των εργοδοτών θεωρώ ότι «αρμενίζει στραβά». Αν φέτος έχουν έναν Α αριθμό σε έλλειψη, με το να επιδιώκουν να μην αποκατασταθεί μια πασιφανής αδικία σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων, το πιο απλό που έχει να κάνει ο εργαζόμενος είναι να φύγει από τον χώρο αυτό, οπότε θα ψάχνουν πιο πολλούς εργαζόμενους», δήλωσε.

Μάλιστα όπως τονίζουν εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους εργαζόμενους στο κλάδο καθώς περίμεναν ότι μετά από μια καλή σεζόν, η οποία ωστόσο στιγματίστηκε από την έλλειψη προσωπικού, όλοι περίμεναν πως οι εργασιακές συνθήκες θα βελτιώνονταν με σκοπό την επιστροφή εργαζομένων που είχαν στραφεί σε άλλους κλάδους.

«Αν δεν καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα έχουν δώσει τα πάντα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και πρέπει επιτέλους να πάρουν κι εκείνοι αυτά που τους αναλογούν, δυστυχώς, θα φτάσουμε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι είμαστε τώρα. Δεν θα βρίσκουμε προσωπικό με αποτέλεσμα η σεζόν που έρχεται να φαίνεται πάρα πολύ δύσκολη για όλους μας, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ίδιους του ξενοδόχους», σημείωσε ο γραμματέας του ΕΚΗ και πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών νομού Ηράκλειου Νεκτάριος Μωυσάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα