«Όλοι οι εθελοντές είναι ταγμένοι κάτω από κάποιες αρχές» δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον Σωτήρη Μεταξά, ο πρόεδρος του Τμήματος Μοιρών Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αλεξανδράκης. 

Με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Περί στα σύνορα μεταξύ των δήμων Φαιστού και Γόρτυνας, ο κ. Αλεξανδράκης σχολίασε πως τα συγκεκριμένα επεισόδια των εν δυνάμει πυρκαγιών που πήγαν να εξελιχθούν ήταν την τελευταία εβδομάδα τρία. «Πριν από το χθεσινό, ήταν ακόμη δύο επεισόδια, τα οποία ευτυχώς οι εθελοντές τα πρόλαβαν. Εμείς είμαστε ταγμένοι στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, επομένως έτσι κι αλλιώς συμμετέχουμε σε αυτό το πλέγμα. Είμαστε κοντά, είμαστε κάτω από την ομπρέλα της Πολιτικής Προστασίας, άρα οτιδήποτε την αγγίζει, αγγίζει κι εμάς».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδράκη, το Τμήμα Μοιρών του Ερυθρού Σταυρού έχει πάρει την έγκριση και έχει υπό την εποπτεία του ένα πυροφυλάκειο κοντά στο χωριό Αληθινή, που όταν αυξηθεί η ετοιμότητα και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιάς, στελεχώνεται από εθελοντές του τμήματος που παρακολουθούν όλη την ημέρα και ειδοποιούν την Πυροσβεστική όταν συμβεί κάτι.

Το μήνυμα του κ. Αλεξανδράκη προς τους πολίτες, τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε λόγω και του καύσωνα, ήταν να βάλουν το «εγώ» κάτω από το «εμείς. «Όταν το έχει ενστερνιστεί ο καθένας μας, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει όπως μπορεί. Ένα τηλέφωνο μια παρατήρηση ακόμη και μια παρατήρηση σε ένα συμπολίτη μας, όλα αυτά είναι μηνύματα που πρέπει να μεταφέρονται, γιατί όταν το βάζουμε το εμείς κάτω από το εγώ, τα πράγματα είναι καλύτερα».