Για τις αντοχές των νοσοκομείων της Κρήτης ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα, όπου κορωνοϊός και γρίπη, θα δοκιμάσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Όπως είπε, στο ΠΑΓΝΗ μπορούν να αναπτυχθούν έως και 40 κλίνες ΜΕΘ, αν όμως και οι 40 γεμίσουν με ασθενείς με κορωνοϊό, τότε δε θα μπορέσουν να εισαχθούν άλλοι ασθενείς.

«Μέχρι σήμερα είμαστε σε καλό επίπεδο. Τον τελευταίο μήνα, έξι ασθενείς έχουν νοσηλευτεί με κορωνοϊό. Έχουμε τη δυνατότητα να νοσηλεύουμε μαζί και άμεσα εννέα ασθενείς. Εάν έχουμε όμως τα προβλήματα της Ιταλίας, κανένα σύστημα υγείας και πόσο μάλλον το ΠΑΓΝΗ δεν μπορεί να αντέξει, αν υπάρξει δηλαδή μαζική εισαγωγή ασθενών στην εντατική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε πως από τους έξι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό στην εντατική του ΠΑΓΝΗ, αν και ήταν βαριά περιστατικά, μόνο ένας διασωληνώθηκε, ενώ η θεραπεία την οποία ακολούθησαν ήταν η χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που είχαν κορωνοϊό και ανέρρωσαν.