Για το αν πρέπει τα παιδιά να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Μανώλης Γαλανάκης. 

Ο κ. Γαλανάκης σχολίασε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλά παιδιά και στο ΠΑΓΝΗ, με ιώσεις ενώ συγκλονιστικά είναι τα όσα ανέφερε, για την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο. «Κάθε φθινόπωρο είχαμε παιδιά και κάθε χειμώνα. Αλλά φέτος έχει παραγίνει. Σε όλη μου την επαγγελματική πορεία, πρώτη φορά βλέπω Οκτώβρη τέτοια πίεση. Συνήθως είχαμε πίεση Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Ο Οκτώβρης ήταν μήνας ήσυχος, φέτος έχουμε κίνηση».

Όπως ανέφερε ο κ. Γαλανάκης, το εμβόλιο στα παιδιά υψηλού κινδύνου πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ωστόσο, πρόσθεσε πως και σε άλλες χώρες εμβολιάζονται όλα τα παιδιά κατά της γρίπης. «Τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πρέπει να το κάνουν να μην το ξεχάσουν, ιδιαίτερα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Τα νεογέννητα, δεν χρειάζεται να το κάνουν. Δεν χρειάζεται πανικός. Αν ανησυχούν οι γονείς μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά».

Ο κ. Γαλανάκης συνέστησε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες ενώ συμπλήρωσε πως είναι ο πρώτος Οκτώβριος που είναι τόσο «φορτωμένος» από πλευράς ιώσεων. «Περιμένουμε περισσότερο ιικό φορτίο φέτος αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Μπορεί τώρα το φαινόμενο να αμβλυνθεί να είναι πιο μαλακό, μπορεί σε δύο μήνες να είναι αλλιώς».

Κλείνοντας, ο κ. Γαλανάκης σημείωσε πως θα έχουμε ένα χειμώνα «βαρύ» όσον αφορά τις ιώσεις, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εικόνα στο άμεσο μέλλον.