Μόλις μία εβδομάδα έχουν ανοίξει τα σχολεία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, και ο κορωνοϊός δεν λείπει από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μοιρών, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πάνω από πέντε κρούσματα.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες δύο μαθητές του Γυμνασίου και τρεις του Λυκείου Μοιρών, βρέθηκαν θετικοί στον ιό μέσω του self – test, τα οποία στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν και με το μοριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antilalospress.gr, τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον ιό παραμένουν στα σπίτια τους και κάποια από αυτά δεν είχαν πάει σχολείο ακόμη και πριν κάνουν το τεστ κορωνοϊού. Μάλιστα, δύο ακόμη μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών, παρέμειναν στα σπίτια τους σε καραντίνα, αν και αρνητικοί, καθώς άτομα του κοντινού οικογενειακού περιβάλλοντός τους νοσούν από τον κορωνοϊό.

Από την πλευρά τους τα δύο σχολεία των Μοιρών, δρουν με βάση τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τους Διευθυντές του Γυμνασίου, κ. Γιώργο Επταμηνιτάκη και του Λυκείου, κ. Βαγγέλη Χουστουλάκη, η κατάσταση είναι καλύτερη από πριν το Πάσχα και οι μαθητές, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, πειθαρχούν στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, εντός των σχολείων. Όπως, μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο Διευθυντές, οι καθηγητές μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά εντός του σχολικού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια των μαθημάτων, όμως δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν τα παιδιά μετά που θα φύγουν από τα σχολεία, στις στάσεις των λεωφορείων, στις καφετέριες και όπου αλλού έχουν επαφές μεταξύ τους οι μαθητές χωρίς μάσκες.

Αν και υπάρχουν κρούσματα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Μοιρών, δεν υπάρχει σχετική οδηγία να κλείσουν τμήματα, καθώς οι μαθητές που νοσούν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους συμμαθητές τους.