Μυστήριο και πολλά ερωτήματα προκαλεί η σύλληψη δύο αλλοδαπών κι ενός Έλληνα, οι οποίοι αφαιρούσαν τις μεταλλικές μπάρες στην παλαιά εθνική οδό στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Μάλιστα, οι τρεις προαναφερθέντες συνελήφθησαν τη στιγμή που αφαιρούσαν τις μπάρες που είχαν λίγα 24ωρα πριν και πάλι τοποθετηθεί.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μία εξήγηση που δίνεται από την Αστυνομία που διερευνά την υπόθεση, είναι ότι το σημείο αυτό διευκολύνει – εάν δεν υπάρχουν οι μπάρες- τη διέλευση οχημάτων από την παλαιά εθνική σε παράδρομους.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υποβληθεί μήνυση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης που είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση.

Όπως έχει γίνει γνωστό από αρμόδιες πηγές, αρχικά στην Αστυνομία καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τις μπάρες που υπήρχαν και είχαν τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες, γιατί στο σημείο σημειώνονταν πριν την ύπαρξή τους, πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Φαίνεται όμως ότι η απόφαση να τοποθετηθούν ώστε να μην γίνονται τροχαία, δεν άρεσε σε κάποιους που για τους δικούς τους λόγους προχώρησαν στο κόψιμό και την απομάκρυνσή τους.

Στην πρώτη δολιοφθορά έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου, αστυνομικοί του οποίου έστησαν ενέδρα και έπιασαν στα πράσα λίγες ημέρες μετά τους δράστες.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη στη μία τα ξημερώματα αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι για να μην φαίνονται είδαν, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, τους τρεις προαναφερθέντες να κόβουν τα σίδερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά κόπηκαν διπλές μπάρες μήκους 28 μέτρων. Όταν οι τρεις τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα φέρονται να μην απάντησαν για τους λόγους που προχώρησαν σε αυτή την πράξη.

Πάντως, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η μεθοδολογία και στις δύο περιπτώσεις ήταν η ίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους τρεις επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, αφού οι «εργασίες» που έκαναν ήταν απαγορευμένες ώρες.