Ηράκλειο: Μπαράζ κατασχέσεων ακινήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές – Σε έκτακτη συνέλευση καλεί ο σύλλογος «Ελπίδα»

Πρέπει να διαβάσετε

17 μήνες μετά το σεισμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου όχι μόνο παραμένουν, αλλά όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», διογκώνονται.

Οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών είναι πλέον αντιμέτωποι και με κατασχέσεις όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, ο οποίος καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

«Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου διαπιστώσαμε ότι έχουν καταχωρηθεί δώδεκα (12) κατασχέσεις ακινήτων σε κτηματικές περιφέρειες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων από 24-03-2022 έως 28-02-2023.

Ακολουθούν οι κατασχέσεις ανά περιοχή :

1)Στις 24-3-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) οριζόντια ιδιοκτησία-αποθήκη εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

2)Στις 29-4-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) διώροφη κατοικία εντός του οικισμού Αστριτσίου.

3)Στις 4-5-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) ισόγεια κατοικία εντός του οικισμού Σκινιά.

4)Στις 27-6-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) ισόγεια κατοικία εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

5)Στις 30-6-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά έξι (6) ακίνητα ιδιοκτησίας Ομόρρυθμης Εταιρεία, που βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια Αρκαλοχωρίου.

6)Στις 1-7-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) οριζόντια ιδιοκτησία-κατοικία εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

7)Στις 4-10-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες: α)κατοικία ισογείου ορόφου, β)κατοικία πρώτου (Α) πάνω από το ισόγειο ορόφου και γ)το δικαίωμα υψούν πάνω από την πλάκα του πρώτου (Α) ορόφου, που βρίσκονται εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

8)Στις 20-10-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα (1) ακίνητο εντός του οικισμού Γασίου Αρκαλοχωρίου.

9)Στις 1-11-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα (1) ισόγειο κατάστημα εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

10)Στις 8-11-2022 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα (1) οικόπεδο εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

11)Στις 7-2-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά ένα οικόπεδο με μία (1) οικοδομή μέσα σε αυτό, εντός του οικισμού Δεματίου και

12)Στις 28-2-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά τέσσερα (4) αγροτικά ακίνητα που βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια Σκινιά.

Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» αγωνίζεται 17 μήνες με σύνεση και διπλωματία προκειμένου να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουμε και έχοντας εξαντλήσει όλους τους συναινετικούς τρόπους τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.

Δυστυχώς είναι κοινώς αποδεκτό πως όχι μόνο δεν επιλύονται τα προβλήματα αλλά συνεχώς δημιουργούνται και νέα όπως οι δεσμεύσεις λογαριασμών στα χρήματα της αρωγής, οι κατασχέσεις, η λήξη σύμβασης των υπαλλήλων ΔΑΕΦΚ και η υποστελέχωση της υπηρεσίας, η πενιχρή αναπροσαρμογή του τιμολογίου εργασιών, η αργή πρόοδος των κατεδαφίσεων, η υποσχόμενη απλοποίηση των διαδικασιών που καθυστερεί, η κωλυσιεργεία της πολιτείας για την απαλλαγή-επιστροφή του ΦΠΑ εργασιών για τα σεισμόπληκτα κτίρια, η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού για την πληγείσα περιοχή, η συνεχιζόμενη χρέωση των δημοτικών τελών και πολλά άλλα.

Σας καλούμε λοιπόν σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Κυριακή 12-03-2023 και 17.30 μ.μ στο Αρκαλοχώρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας καθώς και την μορφή των διεκδικήσεων μας για τα ζητήματα που μας απασχολούν και παραμένουν άλυτα 17 μήνες μετά το σεισμό.

Ταυτόχρονοα θα υπάρξει ολιγόλεπτη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμέννα του Συλλόγου μας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα