Τις 2.700 έφτασαν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών του νομού Ηρακλείου που επιθυμούν να εμβολιαστούν με τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων κατά του κοωνοϊού, ωστόσο η διαδικασία φαίνεται να προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομίνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργο Μακράκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη, οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής είναι μόλις 200.

Μάλιστα τόνισε πως ενώ οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών είχαν ζητήσει από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας να μπουν ψηλά στη λίστα προτεραιότητας, με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό δεν προβλέπεται να έχουν εμβολιαστεί πριν τον Ιούνιο.

«Εμείς από την αρχή είπαμε πως θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ήταν ψηλά στην λίστα των εμβολιασμών όμως μέχρι σήμερα κληθήκαμε να εμβολιαστούμε μόνο σε περίπτωση που υπήρχαν ακυρώσεις ραντεβού από πολίτες. Στο νομό Ηρακλείου για τα αδιάθετα εμβόλια έκαναν αίτηση 2700 εκπαιδευτικοί και στις δύο βαθμίδες, και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί μόλις 200. Ακόμα και τώρα που σχεδιάζεται να ανοίξει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει πως θα εμβολιαστούμε τον Ιούνιο άρα και πάλι θα έχει χαθεί η χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μακράκης.