Μικρή παραμένει η κίνηση των πολιτών στα καταστήματα της πόλης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης. 

«Άνοιξε η αγορά με τον τρόπο που άνοιξε και είχαμε δηλώσει εξαρχής ότι πρέπει να ανοίξει ελεύθερα και όχι με το click away, γιατί δυστυχώς παρότι η τεχνολογία προχωράει και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τις επιχειρήσεις, υπάρχουν άλλες συνθήκες που πρέπει η αγορά να είναι ανοιχτή. Όλα τα click που δημιουργήθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν προσέδωσαν ιδιαίτερη δυναμική. Δημιούργησαν προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Κουμαντάκης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ανέφερε πως η αγορά πρέπει να ανοίξει με κανόνες ενώ πρόσθεσε πως επικρατεί μια αβεβαιότητα και μια σύγχυση στην κοινωνία. «Ο κόσμος δεν έχει διάθεση πλέον». 

Ο κ. Κουμαντάκης χαρακτήρισε θετικό το μέτρο των self test, λέγοντας πως είναι ένας τρόπος προκειμένου να κρατηθεί η κοινωνία και η αγορά ανοιχτή ενώ τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για το Πάσχα.