Ηράκλειο: «Μια Black Friday δεν φέρνει την άνοιξη» λένε οι έμποροι – Αγωνία για την εορταστική κίνηση

Με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές των Χριστουγέννων βρίσκονται οι έμποροι του Ηρακλείου, οι οποίοι τονίζουν πως μπορεί η κίνηση της σημερινής ημέρας να ήταν ικανοποιητική σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, δεν ήταν όμως εκείνοι που περίμεναν.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο έμπορος Μανώλης Χουρδάκης σημείωσε πως η αγορά κινήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες όχι όμως στα επίπεδα που όλοι περίμεναν. «Υπάρχει αυξημένη κίνηση αλλά δεν είναι αυτή των προηγούμενων χρόνων, των ημερών των Black Friday. Όλη αυτή η φημολογία ότι υπάρχει πιθανότητα lockdown ή επιπρόσθετων μέτρων, δημιουργεί μια ανασφάλεια στο αγοραστικό κοινό με αποτέλεσμα να έχουμε πωλήσεις σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει από τις αρχές του μήνα που ξεκινάει η φημολογία και κορυφώνεται σιγά – σιγά όσο περνούν οι μέρες».

Η «πτώση» αυτή, σύμφωνα με τον κ. Χουρδάκη αντικατοπτρίζεται και στα διαδικτυακά καταστήματα. «Στα φυσικά καταστήματα, υπάρχει μια ροή στις πωλήσεις και διαδικτυακά μεν, αλλά δεν είναι όπως των προηγούμενων χρόνων την σημερινή ημέρα. Είναι γενικό από ότι φαίνεται, αν δεν έχεις ψυχολογία να ψωνίζεις τι θα γίνει; Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στον καταναλωτή».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χουρδάκης δήλωσε πως οι έμποροι ετοιμάζονται να υποδεχτούν κανονικά τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχοντας ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα. «Αυτό μας δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα διότι δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι θολό το τοπίο μπροστά μας. Βγαίνουμε από μια καλοκαιρινή περίοδο που ήταν τα πράγματα καλά και ξαναμπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα