Ηράκλειο: Μεγάλη ζήτηση για μάσκες και rapid test λόγω κορωνοϊού – Φόβοι για νέα έξαρση ενόψει χειμώνα

Πρέπει να διαβάσετε

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίστηκε στην διάρκεια του καλοκαιριού στην Κρήτη… καλά κρατεί, με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για περεταίρω άνοδο στον αριθμό των μολύνσεων μετά και το άνοιγμα των σχολείων.

Στα αυξημένα κρούσματα στην Κρήτη, αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για rapid test και μάσκες. Όσον αφορά στα rapid test η τιμή τους παραμένει χαμηλή, ενώ δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- έλλειψη, όπως σε άλλα σκευάσματα φαρμάκων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σκουντάκη:

Την ανησυχία του για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού εξέφρασε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Διαμαντής Κοφτερίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τους περισσότερους πλέον η νόσηση διαρκεί περίπου δύο ημέρες με πολύ ελαφρά συμπτώματα, όμως κυρίως οι ηλικιωμένοι νοσούν πιο βαριά και ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία. Ο κ. Κοφτερίφης συνέστησε νέα δόση εμβολίου, καθώς μίλησε για νέα άνοδο των κρουσμάτων έπειτα και το άνοιγμα των σχολείων αλλά και ενόψει χειμώνα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κοφτερίδη:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα