Ηράκλειο: Με 820 κενά συνεχίζεται η νέα σχολική χρονιά – Πότε θα καλυφθούν

Πρέπει να διαβάσετε

Αν και σε πρώτη φάση, φέτος καλύφθηκε ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ηράκλειο, παρόλα αυτά εντοπίζονται ακόμη εκατοντάδες κενά σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μακράκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος», εντοπίζονται 500 κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, σε ολόκληρο το νομό, αριθμός κατά πολύ αυξημένος πλέον, καθώς μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ανέρχονταν στα 320.

Σε γυμνάσια και λύκεια, σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, εντοπίζονται 320 κενά, αριθμός που σύμφωνα με την ίδια, είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείο Παιδείας, τα κενά αυτά θα καλυφθούν στην δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία υπολογίζεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Με αυτή τη διαδικασία, θα καλυφθούν και τα 21 κενά που εντοπίζονται στην ειδικότητα των σχολικών νοσηλευτών στο Ηράκλειο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα