Ηράκλειο: Με 1.241 νέους εκπαιδευτικούς το «πρώτο κουδούνι» για τα δημοτικά – SOS για την καθαριότητα των σχολείων

Πρέπει να διαβάσετε

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει για το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής σχολικής χρονιάς, καθώς την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστέφουν στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες.

Τα βιβλία έχουν φτάσει ήδη στα σχολεία, ενώ έχουν πιάσει δουλειά και οι περισσότεροι νέοι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, ήδη από 1η Σεπτεμβρίου έχουν αναλάβει υπηρεσία 79 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία του νομού, ενώ έχει γίνει πρόσληψη 1.162 νέων αναπληρωτών. 711 στην γενική εκπαίδευση, 118 στην ειδική αγωγή και 333 στην παράλληλη στήριξη, με τον κ. Μπελαδάκη να επισημαίνει ότι όσον αφορά στην παράλληλη στήριξη ακόμη υπάρχουν ανάγκες, καθώς δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ώρες, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μανόλης Μπελαδάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου

«Αγώνας δρόμου» για… καθαρά σχολεία

Μεγάλες όμως παραμένουν οι ανάγκες για την καθαριότητα των σχολείων. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις καθαριστριών, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί ή ακόμα και γονείς, να μπαίνουν στην διαδικασία να αναζητούν ιδιωτικά συνεργεία, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν σε καθαρά σχολεία.

Ο κ. Μπελαδάκης ανέφερε πως από πλευράς εκπαιδευτικών, γίνεται προσπάθεια να «τρέξουν» οι διαδικασίες, ώστε ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σχολικές καθαρίστριες να πιάσουν δουλειά, σε όσα σχολεία δεν έχει επιλυθεί ακόμη το ζήτημα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπελαδάκη:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα