Με μαζική συμμετοχή διεξάγονται σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. 

Τα μέλη της ΝΔ έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά για την ανάδειξη των εσωκομματικών οργάνων στο κυβερνητικό κόμμα.

Ο Γενικός Συντονιστής Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Επιτροπάκης έκανε την παρακάτω Δήλωση:

«Σήμερα, στις κάλπες δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά, ψηφίζει η Βάση της Νέας Δημοκρατίας. Ψηφίζει Ενωμένη και Ανανεωμένη. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο, στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα δείχνει τον δυναμισμό της..

135.000 μέλη της ψηφίζουν σε όλη την Ελλάδα. 

Παραπάνω από 6.000 ψηφίζουν στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. 
Είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη και αυτό το οφείλουμε στην Βάση της Νέας Δημοκρατίας. 

Η Νέα Δημοκρατία, με Ηγέτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ενωμένη, ανανεωμένη και έτοιμη να οδηγήσει την Πατρίδα μας σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής». 

Υπενθυμίζεται πως η δια ζώσης ψηφοφορία  γίνεται για τους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Για το δήμο Χερσονήσου η κάλπη θα στηθεί στο δημαρχείο, που βρίσκεται εντός της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες, για το δήμο Αρχανών Αστερουσίων στο χώρο του δημαρχείου στα Πεζά, ενώ για τους δήμους Γόρτυνας και Φαιστού οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέρχονται στην κάλπη που θα έχει στηθεί στο δημαρχείο στις Μοίρες.