Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης ενός σχεδίου εργασίας (project) με θέμα την κλιματική αλλαγή, το 74ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου ως σχολείο μέλος του Ελληνικού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco – AspNet, δημιούργησε το δικό του … ραδιοφωνικό μήνυμα!

Τα παιδιά και των τεσσάρων τμημάτων του νηπιαγωγείου διερεύνησαν για τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος στη γη και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι στη μείωση αυτών των παραγόντων. Προσπαθούν να εφαρμόζουν στο άμεσο περιβάλλον τους αυτά που έμαθαν και να μεταφέρουν το μήνυμα τους παντού! Μας καλούν σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ρώσικα),  λέγοντας  «Εγώ μπορώ, εσύ μπορείς, έλα να γίνουμε εμείς»!

Με το ραδιοφωνικό αυτό μήνυμα έλαβαν μέρος και στον διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021» του European School Radio  και διακρίθηκαν στα ραδιοφωνικά μηνύματα που κατατάσσονται βαθμολογικά στο πρώτο 25% της βαθμολογικής κατάταξης (7η θέση)  (http://contest.europeanschoolradio.eu/contestresults21/).

Ωστόσο, ο στόχος δημιουργίας του μηνύματος είναι να ακουστεί η φωνή των παιδιών, στο πλαίσιο της διάχυσης των γνώσεων που απέκτησαν κατά την ενασχόληση τους με το θέμα και της ευαισθητοποίησης του κοινού.