Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Μάθημα σε …αποθηκευτικούς χώρους για τα 4χρονα προτείνει το υπουργείο

Πρέπει να διαβάσετε

Στην …αναμονή βρίσκονται 550 παιδιά στον Δήμο Ηρακλείου καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στην στέγασή τους στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβρη σε όλους τους δήμους της χώρας.

Σύσκεψη υπό την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Λότζια, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, η Γενική Γραμματέας του δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για τη δημοτική περιουσία Μανόλης Βασιλάκης και μέλη της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου.

Η κα Γκίκα τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος και μάλιστα προκειμένου αυτό να επιτευχθεί εντός χρονοδιαγράμματος πρότεινε να αξιοποιηθούν αίθουσες δημοτικών που δεν χρησιμοποιούνται, όπως αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ή …αποθηκευτικοί χώροι.

Η πρόταση της Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε αναστάτωση με την Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου να εκφράζει τις ενστάσεις της.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η κα Γκίκα, όσο και ο Πρόεδρος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, έχουν δεσμευτεί να εγκατασταθούν οι 22 πρώτες αίθουσες έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η δέσμευση αυτή ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που υλοποιηθεί, δεν λύνει το πρόβλημα για τα εκατοντάδες παιδιά στο Ηράκλειο, αφού αφενός η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αφετέρου ο Δήμος έχει ανάγκη από 32 αίθουσες, προκειμένου να στεγαστούν 550 παιδιά.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξήγησε στην Γενική Γραμματέα ότι ο σχεδιασμός του Δήμου υποβλήθηκε έγκαιρα (Οκτώβριος 2019) στο Υπουργείο Παιδείας και περιελάμβανε 32 αίθουσες για την στέγαση των 550 και πλέον μαθητών στο Ηράκλειο καθώς και ότι «το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για την προμήθεια των αιθουσών προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και υποχρεωτικά στάδια ελέγχων που θέτουν εν αμφιβόλω την έγκαιρη τοποθέτηση των απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας».
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών που είναι αναγκαίες για την προμήθεια των αιθουσών, ενώ έχουν ήδη διασφαλιστεί τόσον οι εκπαιδευτικοί όσον και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου.
«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με υπομονή και επιμονή να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και εμπιστευόμαστε απόλυτα τη Δημοτική Αρχή. Έχουμε παράσχει κάθε εργαλείο για να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν οι αίθουσες με τους οικίσκους που έχουν παραγγελθεί. Επιμένουμε και θα εφαρμόσουμε την Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας» δήλωσε σχετικά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα