Ηράκλειο: Λύση στο πρόβλημα του 22χρονου με τον όγκο – Είχε ραντεβού στο νοσοκομείο και δεν εμφανίστηκε

Σε εξειδικευμένο κέντρο θα χρειαστεί να μεταφερθεί ο 22χρονος που φέρει όγκο στο μέγεθος καρπουζιού στο πίσω μέρος του σώματός του.

Μετά από την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στην κοινωνία του Ηρακλείου με την δημοσιοποίηση του περιστατικού, όλα φαίνεται ότι σταδιακά παίρνουν τον δρόμο τους και προχωρούν οι διαδικασίες ώστε ο νεαρός να χειρουργηθεί.

Ο νεαρός πήγε σήμερα στα ΤΕΠ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και αφού εξετάστηκε, εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το νοσοκομείο, αφού είχε και πάλι πάει στα ΤΕΠ στις 13 Αυγούστου. Όπως δήλωσε στο Creta24 η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Ελευθερία Κωστάκη, ο νεαρός είχε και τότε εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο 22χρονος πήγε στις 13 Αυγούστου στα ΤΠ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως έφερε μόρφωμα στην σπονδυλική του στήλη, το οποίο όπως δήλωσε ο ίδιος ο ασθενής παρουσιάστηκε δύο μήνες πριν εμφανιστεί στο νοσοκομείο και αυξανόταν σταδιακά.

Αποφασίστηκε ο νεαρός να παραμείνει στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ΑΜΚΑ και υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, σε μαγνητική τομογραφία, ενώ παράλληλα μπήκε στο χειρουργείο όπου του έγινε ολική αναισθησία προκειμένου οι γιατροί να καταφέρουν να πάρουν ανώδυνα δείγμα από τον όγκο προκειμένου να γίνει η βιοψία.

Στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με την κα Κωστάκη, ο ασθενής έλαβε εξιτήριο αφού πρώτα ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αναπληρώτρια διοικήτρια οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως στις 22 Αυγούστου θα έπρεπε να πάει ξανά στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων του και να μιλήσει με τον θεράποντα γιατρό για τον προγραμματισμό χειρουργείου.

Ωστόσο ο 22χρονος δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού του, παρά μόνο πήγε ξανά σήμερα στα ΤΕΠ όπου διαπιστώθηκε πως ο όγκος έχει αυξηθεί και πλέον χρειάζεται να υποβληθεί εκ νέου σε βιοψία, η οποία αν και σε πρώτη φάση δεν είχε δείξει κακοήθεια, πρέπει να επαναληφθεί λόγω «λόγω μη ταυτοποίησης και σταδιοποίησης του μορφώματος».

Η κα Κωστάκη τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο 22χρονος να χειρουργηθεί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αφού οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του είναι πλέον τέτοια που θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως νεαρός μένει στην Ελλάδα περισσότερα από 10 χρόνια μαζί με 5 ακόμη μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ωστόσο να έχει νομιμοποιητικά έγγραφα άρα ούτε και ΑΜΚΑ.

Αυτό ήταν η αιτία που σύμφωνα με την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ο 22χρονος δεν μπορούσε να χειρουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ωστόσο άγνωστο παραμένει γιατί αφού από τα μέσα Αυγούστου στο Βενιζέλειο είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να καταφέρει χειρουργηθεί ο νεαρός, οι οικείοι του επέλεξαν να τον μεταφέρουν έναν μήνα αργότερα στο ΠΑΓΝΗ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα