Στο Ηράκλειο η Λίνα Μενδώνη – Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σύσκεψη για τα έργα πολιτισμού

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Το πρωί η υπουργός βρέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς. «Κάναμε μια αυτοψία στο μουσείο για να δούμε που βρίσκονται οι εργασίες, οι οποίες είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. To μουσείο τους επόμενους 2-3 μήνες θα αποδοθεί κανονικά στο κοινό και θα προβάλλει την μεγάλη ιστορική διάρκεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς», ανέφερε η κα Μανδώνη η οποία τόνισε πως είναι πολλά τα έργα που εκτελεί το υπουργείο στην Κρήτη.

Στη συνέχεια η υπουργός πολιτισμού βρέθηκε στo Φουρνί στις Αρχάνες. «Είναι ένας χώρος ο οποίος παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ανασκαφές του Γιάννης και της Έφης Σακελλαράκη έχουν φέρει στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα, τα οποία θα δούμε και αυτά πως θα ενταχθούν στον πολιτιστικό χάρτη της ΠΕ Ηράκλειου και της Κρήτης συνολικά», δήλωσε.

Το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα έργα Πολιτισμού, μέσω ΕΣΠΑ, υπό την κα Μενδώνη, με φορείς της Διαχειριστικής Αρχής και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα