Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έλαβε χώρα σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων γέμισαν αθλητικά παπούτσια και εξαρτήματα γυμναστικής την πλατεία, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και για τα «ανύπαρκτα», όπως ανέφεραν μέτρα στήριξης από την πολιτεία.

Mιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου Μαρία Βασιλείου επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί τίποτα απολύτως για το άνοιγμα των γυμναστηρίων. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει, πρέπει να συμβαδίζουμε με τα νέα δεδομένα. Τα γυμναστήρια δεν είναι χώροι εξάπλωσης του ιού. Είναι κοινώς αποδεκτό, δεν ακούμε τίποτα για ένα κλάδο που μπορεί ακόμη και τώρα να βοηθήσει. Να έχει μέσα κόσμο με κανόνες ασφαλείας. Τα γυμναστήρια είναι χώροι που δουλεύουν με κανόνες, έχουν μέσα ανθρώπους που εκπαιδεύονται». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Φαρσάρης, επίσης ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, ο οποίος τονίζει πως πρόκειται για έναν κλάδο που έχει καταστραφεί εντελώς. «Ζητάμε αποζημίωση. Τα έξοδα τρέχουν, τα μαγαζιά μας είναι μεγάλα δεν είναι μικρά. Έχουν πολλά λειτουργικά κόστη, δε γίνεται να βάζουμε πλάτη και οι επιχειρήσεις μας να είναι έτοιμες να τιναχτούν στον αέρα».  

Ο κ. Φαρσάρης ανέφερε πως το γυμναστήριο είναι η λύση του προβλήματος, καθώς οι πολίτες γυμνάζονται και τους βοηθάει να αναπτύξουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. «Από τον Γενάρη εντάξει πληρώνουμε ενοίκιο. Αλλά όλα τα υπόλοιπα τρέχουν. Προσπαθούμε να είμαστε αξιοπρεπείς, να τηρούμε τα μέτρα όπως πρέπει. Να μας σεβαστούν γιατί είμαστε επιχειρηματίες».