Παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των Ηρακλειωτών στη διενέργεια των δωρεάν rapid test που διεξάγεται στη Λότζια.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη,  ο Επόπτης συντονιστής της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Πάνος Μαματζάκης ανέφερε πως έγιναν 1.339 τεστ εκ των οποίων μόλις 7 βγήκαν θετικά! 

«Υπήρχε μια συνεχόμενη ροή το πρωί, κάποια στιγμή λόγω και του ότι η αγορά είναι κλειστή σταμάτησε η ροή. Οπότε σταμάτησαν τα τεστ στις 16.15» ανέφερε ο κ. Μαματζάκης ενώ πρόσθεσε πως ήταν πολύ ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των πολιτών όσον αφορά τη διαστρωμάτωση στο ηλικιακό εύρος.

«Το κάνουμε για να δούμε ένα δείγμα αξιόπιστο και επιμένουμε ότι αυτή ήταν η εικόνα του Ηρακλείου. Έχει μια ήπια αύξηση αλλά σταθερά συνεχόμενα του ιικού φορτίου. Επιμένουμε το πρόβλημα ότι είναι στην ενδοχώρα και μεταφέρεται στο Ηράκλειο όταν είναι ανοιχτό» τόνισε ο κ. Μαματζάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαματζάκη από τα επτά θετικά κρούσματα, το ένα αφορά εργαζόμενο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και τα υπόλοιπα έξι ήταν μη συμπτωματικά περιστατικά. Ως επί το πλείστον αφορά άτομα μέσης ηλικίας, εργαζόμενους, όπου κάποιοι είναι εργάτες και άλλοι εργάζονται σε γραφεία.  «Συνεννοηθήκαμε με την κ. Μπορμπουδάκη, και τα περιστατικά πήγαν κατευθείαν στην Μονάδα COVID στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου όπου εκεί θα γίνει η ιχνηλάτηση και όλη η διαδικασία που πρέπει να γίνει».