Το προφίλ των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, παρουσίασε ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Παρόμοια εικόνα και στην κλινική Covid, ωστόσο υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών που έχουν εμβολιαστεί, νοσηλεύονται αλλά παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα. 

«Κάνω έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν, όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. Επιπλοκές υπάρχουν σε κάθε θεραπεία. Δεν υπάρχει ιατρική πράξη που να μην έχει επιπλοκές. Ακόμα και η ασπιρίνη έχει επιπλοκές, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Σχετικά με τη γενική λειτουργία του νοσοκομείου και πως αυτή ανταπεξέρχεται εν μέσω πανδημίας, ο κ. Χαλκιαδάκης δήλωσε: «Με τον προγραμματισμό μας δεν έχουμε ιδιαίτερες απώλειες, ακόμα και στις χειρουργικές επεμβάσεις».