Το μεγαλύτερο βάρος, σε επίπεδο Κρήτης, έχει κληθεί να σηκώσει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σήμερα, νοσηλεύονται συνολικά 36 ασθενείς με κορωνοϊό, τόσο στις δύο -πλέον- κλινικές Covid όσο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ενδεικτικό της πίεσης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα είναι το γεγονός ότι η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου μετατράπηκε σε κλινική Covid, ενώ οι ασθενείς της Παθολογικής συνεχίζουν τη νοσηλεία τους με ασφάλεια στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΓΝΗ καλείται να νοσηλεύσει σε ορισμένες περιπτώσεις τόσο ασθενείς από άλλα νοσοκομεία του νησιού, όσο όμως και από άλλα νησιά της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης χθες μεταφέρθηκε ασθενής με κορωνοϊό από τη Λήμνο, ενώ σήμερα στο νοσοκομείο θα νοσηλευτεί ασθενής από τη Ρόδο.