Σε νοσοκομείο του Ηρακλείου μεταφέρθηκε σήμερα, ένας εκ των 19 αλλοδαπών κρατουμένων στο Αστυνομικό Μέγαρο που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Από πλευράς των αστυνομικών πάντως εκφράζονται παράπονα κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στη διενέργεια των τεστ. Προβλήματα, σύμφωνα με τους ίδιους προκύπτουν και από τις κοινές τουαλέτες με τους αστυνομικούς να εκφράζουν φόβους για μεγάλη διασπορά. 

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε απολύμανση ενώ οι κρατούμενοι έχουν χωριστεί σε διαφορετικούς χώρους σύμφωνα με το αν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της πριν από δύο μέρες ζητούσε τον άμεσο έλεγχο με rapid tests όλων των κρατουμένων από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε δύο κρατούμενους. 

Μάλιστα έλεγχοι αναμένεται να επαναληφθούν και υπάρχει ανησυχία ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει επανειλημμένα τη διαμόρφωση ειδικών χώρων καραντίνας νεοεισερχόμενων κρατουμένων και προμήθεια ικανού αριθμού self tests για τους κρατούμενους όλων των υπηρεσιών,