Ο Δήμος Φαιστού παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» λόγω του αυξημένου αριθμού ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα. Αριθμός, που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, φαίνεται τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, κάτι όμως που όπως είπε ο ίδιος, φαίνεται να οφείλεται στη μειωμένη προσέλευση των πολιτών για τεστ την περίοδο του Πάσχα

«Παραμένουμε στο «βαθύ κόκκινο» αλλά τα στοιχεία που έχω εγώ δείχνουν ότι υπάρχει μείωση στα κρούσματα τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Ίσως να οφείλεται στην περίοδο των εορτών που δεν έγιναν πολλά τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Νικολιδάκης.

Σχολιάζοντας τη μειωμένη προσέλευση των πολιτών χθες στα rapid tests που έγιναν στο Τυμπάκι, ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε πως ήδη μια μεγάλη μερίδα έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα self test. «Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι η προσέλευση χθες ήταν πραγματικά λίγη στο Τυμπάκι», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη διαδικασία των εμβολιασμών στον Δήμο Φαιστού, ο κ. Νικολιδάκης τόνισε πως η προσέλευση είναι κανονική.