Σε παράταση των μέτρων για την στήριξη δημοτών και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας προσανατολίζεται η δημοτική αρχή στο Ηράκλειο.

Το πρώτο βήμα θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη, θα γίνει εισήγηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών για την επόμενη χρονιά.

«Τα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα. Για τεχνικούς λόγους, αλλά και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού, επιλέξαμε η εισήγησή μας να είναι τα δημοτικά τέλη να παραμείνουν ως έχουν», ανέφερε η κα Καναβάκη τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει αύξηση τόσο για τις οικιακές παροχές όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

Παράλληλα σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα, πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ που θα εφαρμόζει και τυπικά την απόφαση που είχε πάρει ο δήμος Ηρακλείου αλλά και άλλοι δήμοι της χώρας για απαλλαγή των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει την περίοδο του lockdown από τα δημοτικά τέλη.

Η κα Καναβάκη επεσήμανε πως το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την απαλλαγή των επιχειρήσεων του Ηρακλείου από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, για την περίοδο του lockdown, αλλά και την μείωσή τους στο 50% από την άρση του lockdown μέχρι και σήμερα.

«Συζητάμε με τον σύλλογο των επιχειρηματιών εστίασης και έχουμε πει ότι θα υπάρξει μείωση και για το 2021», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών η οποία συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε επαφή με τους επιχειρηματίες για να βρεθεί μια κοινή πρόταση.

Τέλος η κα Καναβάκη τόνισε ότι μέλημα του δήμου Ηρακλείου είναι να υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό, αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. «Είμαστε εδώ για να αξιολογούμε την κατάσταση και θα λάβουμε όσα μέτρα χρειαστεί. Αν χρειαστεί να παρέμβουμε με επιπλέον παροχές τον επόμενο χρόνο θα το κάνουμε», κατέληξε.