Για την εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και την Μαρία Μπινιχάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Πικράκης.

Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο πως εξαιτίας των 19 κρουσμάτων που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί σε κρατούμενους, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. «Το Μεγάλο Σάββατο οι κρατούμενοι ήταν δύο που εντοπίστηκαν θετικοί. Ενημερώσαμε, έγιναν εκκλήσεις για να γίνουν άμεσα τα τεστ, τα τεστ έγιναν πέντε ημέρες μετά, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν άλλοι 17 θετικοί. Οι μισοί δηλαδή από όσους βρίσκονται στα κρατητήρια. Πιστεύουμε πως και οι υπόλοιποι θα νοσήσουν γιατί ο χώρος που βρίσκονται είναι κοινός».

Σχετικά με την καθυστέρηση στη διενέργεια των τεστ, ο κ. Πικράκης ανέφερε πως «είναι ευθύνη εκείνων που καθυστέρησαν», προσθέτοντας πως οι αστυνομικοί υπάλληλοι το ζήτησαν από την πρώτη μέρα.

«Πληροφορίες μου λένε ότι θα επαναληφθούν τα τεστ. Έχει γίνει διαχωρισμός των θετικών, χωροταξικά τα κρατητήρια δεν έχουν χώρους καραντίνας. Η ανησυχία είναι μεγάλη γιατί ερχόμαστε όλοι σε επαφή μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως έγραψε χθες το Creta24, η Ένωση Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ως «εγκληματική ενέργεια», την καθυστέρηση στη διενέργεια rapid tests από τον ΕΟΔΥ.

«Κοινοποιήσαμε το έγγραφο στον Εισαγγελέα για να διεξάγει έρευνα γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις και γιατί δεν υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα» ανέφερε ο κ. Πικράκης προσθέτοντας πως οι κρατούμενοι θα παραμείνουν σε καραντίνα στα κρατητήρια.