«Εκεί που σταματάει η υπευθυνότητα, ξεκινά η υποχρεωτικότητα», δήλωσε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου, Xάρης Βαβουρανάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαίο να συνδράμουμε όλοι, στην προσπάθεια εντατικοποίησης των εμβολιασμών. «Η δυναμική που μας δίνουν οι ηλικιωμένοι, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν και τους εμβολιάζουμε στα σπίτια τους είναι τεράστια. Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλη θέληση για ζωή έχουν», σχολίασε ο κ. Βαβουρανάκης, αναφερόμενος στη λειτουργία των Κινητών Μονάδων, οι οποίες «έσπασαν» το φράγμα των 2.500 εμβολιασμών στην Κρήτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν έξι εμβολιασμοί κατ’ οίκον.

«Είναι σημαντικό ότι η πολιτεία υιοθέτησε τη πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με τις Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ επεσήμανε ότι από σήμερα άνοιξε και η πλατφόρμα όπου θεράποντες γιατροί θα μπορούν να βάλουν στη λίστα ανθρώπους που δε μπορούν να μετακινηθούν. 

Ο κ. Βαβουρανάκης τόνισε ότι παρατηρείται ήδη μια αυξητική τάση στους εμβολιασμούς στην Κρήτη, όπου στο Ηράκλειο, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών φτάνει στο 38%. Το δεύτερο βήμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο εμβολιασμός από ιδιώτες γιατρούς.

«Είναι μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί. Περίπου 10 γιατροί και 3 με 4 κέντρα έχουν ζητήσει εγκρίσεις για να μπορούν να εμβολιάζουν στα ιατρεία τους», γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ενώ κλείνοντας δήλωσε λακωνικά ότι, «εκεί που σταματάει η υπευθυνότητα, ξεκινά η υποχρεωτικότητα».