Σε απόγνωση βρίσκονται για ακόμη ένα καλοκαίρι οι αλιείς της Κρήτης, που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά προβλημάτων τα οποία οξύνθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων του Νομού Ηρακλείου Μανόλης Ματζαράκης, τόνοι ψαριών και αλιευμάτων καταλήγουν στα αζήτητα καθώς πολλά καταστήματα ακόμη παραμένουν κλειστά. «Έχουμε επάγγελμα πολύ ιδιαίτερο, είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Και ψάρια να πιάσουμε να τα δώσουμε που; Δεν έχουν ανοίξει ακόμη όλα τα μαγαζιά. Είναι μεγάλο πρόβλημα και αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ματζαράκης.

Διαχρονικός βραχνάς για τον συγκεκριμένο κλάδο εξακολουθεί να είναι τα προβλήματα που προκαλούν ο λαγοκέφαλος και τα θαλάσσια θηλαστικά. Δίχτυα καταστρέφονται από εισβολικά είδη, χελώνες και φώκιες με αποτέλεσμα για αρκετό διάστημα μέχρι να φτιαχτούν ξανά ή να αγοραστούν νέα οι αλιείς να μην μπορούν να δουλέψουν.

«Κλαίμε τη μοίρα μας. Έχουμε τεράστια προβλήματα με τα θαλάσσια θηλαστικά και τον λαγοκέφαλο. Έχουμε γεμίσει φώκιες και χελώνες. Πρέπει να δοθούν λύσεις και σε αυτά τα προβλήματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ματζαράκης.