Ηράκλειο: Κολλούν τα φρεάτια για να μη ρίχνουν κατσίγαρο!

Πρέπει να διαβάσετε

Έρευνες για τον εντοπισμό του υπαίτιου, που έριξε ποσότητα κατσίγαρου στο Βιολογικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης ανέφερε πως το Σάββατο ειδοποιήθηκε από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη, ότι βρέθηκε κατσίγαρος στο δίκτυο των αποβλήτων, το οποίο έπειτα μεταφέρθηκε στην εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού. 

«Ως ειδικός, επειδή ξέρω τη λειτουργία του, αυτό καταστρέφει τη λειτουργία του Βιολογικού. Άρα κάποιος ή κάποιοι, πήγαν την Παρασκευή το βράδυ ενδεχομένως και άνοιξε τα φρεάτια ή εν πάση περιπτώσει με κάποιο τρόπο το έβαλε στο δίκτυο του Βιολογικού» τόνισε ο κ. Ξυλούρης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος σε τέτοια περιστατικά. 

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Ξυλούρης, ενημερώθηκε από τον Βιολογικό του Δήμου Μινώα, ότι τα περισσότερα από τα φρεάτια, που βρίσκονται κατά μήκος του δικτύου συλλογής των λυμάτων, έχουν κολληθεί για να μη μπορούν ασυνείδητοι, να τα ξεκολλούν και να προχωρούν σε τέτοιου είδους δράσεις!

«Ήμασταν εκεί και ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε» σημείωσε ο κ. Ξυλούρης ενώ πρόσθεσε πως το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, έπειτα από δικό του αίτημα και έγινε μια συζήτηση για το πώς και τι μπορεί να γίνει, προκειμένου το θέμα να ελεγχθεί.

«Χρειάζεται μια μεγάλη γκάμα ελεγκτικού μηχανισμού για να προλάβουμε τέτοια φαινόμενα» ανέφερε ο κ. Ξυλούρης.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες, λέγοντας πως υπάρχει η διάθεση για μια καλή συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και της Περιφέρειας. «Πρέπει να δουλεύουν και να ζήσουν, θα πρέπει να σεβαστούν τους νόμους, τους κανόνες και κυρίως το περιβάλλον. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, σε ότι προβλήματα υπάρχουν και να το αντιμετωπίσουμε. Μην πηγαίνουμε δια της πλαγίας να ξεφορτωθούμε το πρόβλημα».

Κλείνοντας, ο κ. Ξυλούρης επεσήμανε πως υπάρχουν επαγγελματίες που τηρούν τους κανονισμούς, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. «Σήμερα περιμένουμε βροχή και φοβάμαι ότι αύριο θα έχουμε άλλες καταγγελίες, μόλις βρουν μια αργία ή ένα κενό που δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος, τρέχουν. Αυτό δε τιμά κανένα μας».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα