Με κύριο στόχο, ένα καλύτερο μέλλον για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, υπεγράφη το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, μνημόνιο συνεργασίας – αδελφοποίησης, μεταξύ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε στο Creta24, η πρόεδρος Μαρία Δαμανάκη η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας – αδελφοποίησης μεταξύ των φορέων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά επισφράγιση των ουσιαστικών δεσμών των δύο φορέων. «Στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επ’ Αρωγή, που λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε πανηγυρικά την τελετή αδελφοποίησης στην έναρξη του συνεδρίου».

Σύμφωνα με την κα. Δαμανάκη, στόχος είναι η ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας που υπηρετούν το κέντρο, η ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και ζητημάτων που απασχολούν την πρόνοια αλλά και πως θα γίνει εφικτό να παρασχεθούν οι βέλτιστες υπηρεσίες στον ευάλωτο πληθυσμό.

Ο Αντιπρόεδρος Α’ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κουκλάκης, δήλωσε πως το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Επ’Αρωγή» είναι ένα «πανηγύρι» για την πρόνοια. «Θα βγουν πολύ θετικά αποτελέσματα και όσον αφορά την σημερινή αδελφοποίηση θα πω μόνο ότι οι Κρήτες και οι Μακεδόνες, συνδέονται με κοινούς αγώνες. Το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου υπάρχει στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης».

Η πρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αναστασία Τζαμπαρλή, αναφέρθηκε επίσης στο Συνέδριο, που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν θέματα, που θα αναπτύξουν τις καλές πρακτικές των Kέντρων και θα υπάρξουν τοποθετήσεις από ένα καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό ώστε να βγούμε από αυτό το συνέδριο με περισσότερες γνώσεις».

Η πρόεδρος του Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου, εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην Κρήτη μετά από την πρόσκληση της κυρίας Δαμανάκη, για το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο, που πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. «Φέτος ξεκινάει με την ίδια ζέση και ορμή που έχει πάντα, ενώνοντας όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Ελλάδος, για να μιλήσουμε, να αναπτύξουμε σχέδια, δράσεις, καινοτομίες και όλα αυτά που αφορούν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες και εμείς ως κρατικοί φορείς ερχόμαστε να ενώσουμε δυνάμεις, να βάλουμε στόχους και κοινές δράσεις για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους συνανθρώπους μας».

Κλείνοντας, η κα. Νάκου, στην οποία προσφέρθηκε και ένα καλάθι με αναμνηστικά δώρα, αναφέρθηκε στην υπογραφή του μνημονίου αδελφοποίησης, λέγοντας οι σχέσεις Κρήτης και Μακεδονίας, είναι πολύ δυνατές και μακροχρόνιες. Έτσι, μετά και από συζήτηση με την κα. Δαμανάκη τέθηκε «επί τάπητος» η πρώτη αδελφοποίηση, αποκτώντας εργαλεία, κοινές δυνάμεις για δράσεις και στόχους που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και τους εργαζόμενους, που όπως ανέφερε η κα. Νάκου «είναι το δόρυ, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση».

«Έχουμε σκεφτεί διάφορες κοινές δράσεις και δραστηριότητες για τα οποία υπογράψαμε σήμερα, ώστε οι καλές πρακτικές, οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές των εργαζομένων είναι προς όφελος όλων και κυρίως όσον φροντίζουμε» επεσήμανε η κα. Νάκου.