«Κόφτης» φαίνεται πως μπαίνει στο πρόγραμμα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, τόσο ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ρηγάκης, όσο και ο Πρόεδρος των Φοροτεχνικών του Νομού Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης, τα καφέ – μπαρ μένουν εκτός από το πρόγραμμα, που προβλέπει ποσά έως 100.000 ευρώ.

«Πρόκειται για επιχειρήσεις που δεν έλαβαν ουσιαστική στήριξη» ανέφερε ο κ. Ρηγάκης προσθέτοντας πως σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τονίστηκε και από την πλευρά του πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δε θα ενταχθούν.

«Αναμένουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση γιατί μπορεί να υπάρχουν αλλαγές την τελευταία στιγμή» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Χριστοφοράκης.

Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης εκτιμάται ότι θα ανοίξει μέσα στις προσεχείς ημέρες. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021, ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Πρόκειται για το πλαίσιο ενίσχυσης της εστίασης που ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό περί τα 330 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας να δώσει κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις, για τους 2 με 3 πρώτους μήνες λειτουργίας τους.