Σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους οι Ηρακλειώτες, από οχήματα που έμειναν αρκετό διάστημα σε ακινησία εξαιτίας των δύο lockdowns, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο φοροτεχνικός Παύλος Μπαριτάκης.

Με την αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας να έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τον κ. Μπαριτάκη, το Υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει αιτήματα για ευνοϊκότερα τέλη εξαιτίας της καραντίνας, οπότε και τα οχήματα έμειναν αρκετό διάσημα σε ακινησία.

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική εφαρμογή του Taxisnet είναι ήδη στον «αέρα», τα τέλη κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί, με την αρχική προθεσμία να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση ακόμη και δύο μηνών λόγω των συνθηκών.

Στο μεταξύ αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας αναμένονται για τα καινούργια αυτοκίνητα από το 2021, καθώς αυτά θα υπολογίζονται με βάση τους ρύπους και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα αναμένονται αυξήσεις.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.