Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.7 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Και μέσω των φαρμακείων το ραντεβού για την τέταρτη δόση

Πρέπει να διαβάσετε

Άνοιξε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Mιλώντας στο Creta24, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης σημείωσε πως υπάρχει μια έξαρση της πανδημίας, ένα κύμα που ήταν… αναμενόμενο. «Αυτή τη στιγμή μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνται καθόλου, η επιδημία δεν εξαφανίστηκε. Η πανδημία δεν εξαφανίστηκε ποτέ, ευτυχώς είναι καλοκαίρι, ο κόσμος είναι έξω και δεν έχουμε μια έξαρση που θα ήταν χειρότερη αν ήταν χειμερινοί μήνες».

Κλείνοντας, ο κ. Σκουντάκης συνέστησε στους πολίτες να προσέχουν όσον αφορά τη χρήση μάσκας και των αντισηπτικών ενώ απηύθυνε έκκληση σε όσους μπορούν να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου. «Να προστρέξουν σε κάθε φαρμακείο να κλείσουν ραντεβού και να προχωρούν στην διενέργεια της τέταρτης δόσης. Δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, αυτή τη στιγμή ότι προστατεύει, αλλά από το 0 είναι καλύτερο για να αντιμετωπίσουμε και αυτό το κύμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα