«Επιτέλους θα ζωντανέψουν τα μαγαζιά μας» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κα. Μαρία Αντωνακάκη, με αφορμή την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα εστίασης από αύριο, Σάββατο.

Σύμφωνα με την ίδια η μουσική ήταν κάτι που ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι πελάτες και αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην κίνηση στα καταστήματα αλλά και στην ψυχολογία του κόσμου.

Αναφορικά με τα ντεσιμπέλ, αφού η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να υπάρξει όριο, η κα Αντωνακάκη δήλωσε πως δεν υπάρχει επίσημη οδηγία μέχρι αυτήν την ώρα, ωστόσο λογικό είναι η μουσική να μην παίζει πού δυνατά.

Η κα Αντωνακάκη αναφέρθηκε και στην αύξηση του ορίου των καλεσμένων στους γάμους σε 300 άτομα, τονίζοντας πως ειδικά για την Κρήτη ακόμα και αυτή η αύξηση δεν βοηθά τους επιχειρηματίες μαζικής εστίασης, αφού και αυτές οι εκδηλώσεις θεωρούνται μικρές για να μπορέσουν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων, τα οποία προ πανδημίας φιλοξενούσαν αρκετές εκατοντάδες άτομα, ενώ συμπλήρωσε πως ο αριθμός των καλεσμένων παραμένει μικρός για τους παραδοσιακούς γάμους του νησιού συνεχίζοντας να δημιουργεί προβληματισμό στα ζευγάρια.

«Βοηθά η αύξηση των ατόμων κυρίως σε κάποιες μικρές εκδηλώσεις και σε κάποια καταστήματα που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν με αυτά τα λίγα άτομα. Από εκεί και πέρα εμείς πιέζουμε να γίνει όπως στην απλή εστίαση και οι δεξιώσεις να μην γίνονται με συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων αλλά να πάνε ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου, ανέφερε πως σε συζητήσεις του κλάδου με στελέχη του υπουργείου για το πότε θα μπορέσουν να αρθούν αυτοί οι περιορισμοί στους γάμους, τονίζεται πως «κλειδί» για το οποιοδήποτε επιπλέον άνοιγμα δραστηριοτήτων είναι η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Η κα Αντωνακάκη τόνισε πως οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχουν ήδη πληγεί σοβαρά, αφού με δεδομένο πως δεν υπήρχε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους, πολλά ζευγάρια που ήθελαν να προγραμματίσουν φέτος το γάμο ή τη βάπτιση του παιδιού τους, δεν το έκαναν. «Δυστυχώς τελευταία στιγμή δεν γίνεται να προγραμματιστούν τέτοιες εκδηλώσεις και μέχρι το τέλος του Ιούνη έχουν ακυρωθεί σχεδόν τα πάντα», ανέφερε η ίδια και συμπλήρωσε πως με δεδομένο πως οι εμβολιασμοί προχωρούν, η μουσική επανέρχεται αλλά και τις πληροφορίες που έχουν οι επιχειρηματίες από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τις οποίες από 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται και ο χορός, όλα αυτά θα βοηθήσουν να μην χαθεί όλη η σεζόν για τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τις μαζικές εκδηλώσεις.