Ηράκλειο: Η μειωμένη ελαιοπαραγωγή «στέλνει» τους εργάτες γης στα θερμοκήπια – Έρχεται νέα παράταση για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Πρέπει να διαβάσετε

Προ των «πυλών» φαίνεται να είναι νέα παράταση για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο καινοτόμο  «Πιλοτικό Πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» της ΔΥΠΑ.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας και του Ηρακλείου με τον υπεύθυνο της ΔΥΠΑ, ζήτησαν να υπάρξει μια ακόμη παράταση, καθώς εξετάζεται οι άνεργοι που θα έρθουν από τον… Βορρά να απασχοληθούν στα θερμοκήπια και σε άλλες καλλιέργειες, εξαιτίας της μειωμένης ελαιοπαραγωγής φέτος.

Ο κ. Νεκτάριος Μωυσάκης, Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Η

Έως ότου ανακοινωθεί η νέα παράταση, την Δευτερά ανακοινώθηκε πως η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου (στις 23:59)

«Υπάρχει ενδιαφέρον για θερμοκήπια αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον για να δώσουν καλύτερα μεροκάματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσάκης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στους παραγωγούς του νομού, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης να επικοινωνήσουν άμεσα με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΗ στο 2810 281981 (καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8:00 έως 20:00) προκειμένου να αφήσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο τους).

Μάλιστα δεν αποκλείεται, εξαιτίας της μειωμένης ελαιοπαραγωγής φέτος, να εξεταστεί το ενδεχόμενο, τα συγκεκριμένα άτομα να απασχοληθούν και στα θερμοκήπια.

Επιδότηση για έξοδα μετακίνησης και στέγασης

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα επιδοτήσει τα έξοδα μετακίνησης και στέγασης. Οι διαθέσιμες θέσεις ωφελουμένων είναι 500, ενώ η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται σε έως 250 ευρώ για μετακίνηση και σε έως 250 ευρώ για στέγαση.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς και Γρεβενών.

 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ.

Επισημαίνεται ότι η έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο ΚΠΑ2 μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023.

Το επίδομα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι ωφελούμενοι απασχολούνται, από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ  www.dypa.gov.gr

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μωυσάκη, δεν αποκλείεται παρόμοιο πρόγραμμα να εφαρμοστεί και για την τουριστική σεζόν, με σκοπό άνεργοι από άλλες περιοχές της χώρας να απασχοληθούν στα ξενοδοχεία της Κρήτης που αντιμετωπίζουν το «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού, με το δεδομένο ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μεγάλος όγκος ξενοδοχείων θα ανοίξει από τον Απρίλιο.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα