Ανησυχία και αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή της Φορτέτσας στο Ηράκλειο, μετά από την καταγγελία μιας μητέρας ότι 5 άνδρες που επέβαιναν σε λευκό βαν προσπάθησαν να αρπάξουν τον γιο της.

Μάλιστα η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στον τοπικό σύλλογο της Φορτέτσας, αναφέροντας πως έχει ήδη ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Μέλη του συλλόγου με τη σειρά τους, θορυβημένα από το περιστατικό και πεπεισμένα ίσως για τη σοβαρότητά του αφού η γυναίκα ισχυρίζεται πως έκανε και τη σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. αναπαρήγαγαν το μήνυμα της μητέρας.

Ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται πως απέχει από όσα διαδίδονται για μία ακόμη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Creta24.gr η ΕΛ.ΑΣ. δεν ενημερώθηκε ποτέ για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όπως είναι φυσικό προκύπτουν πλέον σοβαρά ερωτήματα για τον ισχυρισμό της μητέρας καθώς και για τους λόγους που κάποιοι επιμένουν να προκαλούν πανικό στους γονείς για τα λευκά βαν που επιχειρούν να «αρπάξουν» παιδιά σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου αλλά και της χώρας γενικότερα, την ώρα μάλιστα που τόσο η ΕΛ.ΑΣ, όσο και το Χαμόγελο του Παιδιού επιμένουν πως τέτοια περιστατικά δεν υφίστανται.