Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα σε υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου έχουν προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στη δημοτική αρχή.

Η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη μιλώντας στο Creta24.gr απευθύνει έκκληση στους δημότες ώστε να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του δήμου.

«Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί τόσο στο δήμο Ηρακλείου όσο και στο νομό είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εμείς έχουμε δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται μέσω διαδικτύου για αρκετές υπηρεσίες και παράλληλα μέσω τηλεφώνου μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την εξυπηρέτηση τους. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του δήμου μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.», ανέφερε η κ Μαρία Καναβάκη.

Το περιστατικό στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου δεν είναι το μοναδικό τις τελευταίες μέρες. Έχουν προηγηθεί κρούσματα στην πολεοδομία αλλά και στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Μάλιστα μετά το τελευταίο κρούσμα στην τεχνική υπηρεσία η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών έστειλε μία επιστολή προς όλες τις υπηρεσίες ζητώντας αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλά και ενημέρωση των πολιτών πως επίσκεψη στις υπηρεσίες γίνεται μόνο με ραντεβού.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η κ. Καναβάκη αναφέρει:

«Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα σχετικά με την εξέλιξη της  πανδημίας του Covid 19.

Ο Δήμος Ηρακλείου παραμένει στο κόκκινο, όσον αφορά στον βαθμό επικινδυνότητας και ενδεχομένως , όσον αφορά στην διασπορά του ιού στην Κρήτη  να βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης έως και σήμερα.

Για αυτό και εφιστούμε  στο προσωπικό μας την προσοχή: Η αυστηρή, σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας  από όλους  μας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό δεν μπορεί να προσέρχεται στις Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, παρά μόνο με ραντεβού και μόνο για κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Με προσοχή – ατομική ευθύνη – ψυχραιμία & υπομονή, θα τα καταφέρουμε.

Ας προσέξουμε όσο μπορούμε περισσότερο τώρα!

Καλή μας δύναμη.

Μαρία Γ. Καναβάκη

Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών».