Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, για την 44χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στην Αιματολογική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση του εμβολίου του AstraZeneca.

Όπως πρώτο έγραψε το Creta24, η γυναίκα διαγνώστηκε με θρομβοπενία και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο η νόσος να σχετίζεται με τον πρόσφατο εμβολιασμό της.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τον Σωτήρη Μεταξά ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπος Λυδάκης, τόνισε πως είναι «ισχυρή» η πιθανότητα το πρόβλημα πηκτικότητας του αίματος που αντιμετωπίζει η 44χρονη να σχετίζεται με το εμβόλιο της ΑstraZeneca καθώς από τις μέχρι τώρα εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί η ασθενής, δεν προκύπτει άλλη νόσος που να μπορεί αν προκαλέσει αυτό το σύνδρομο θρομβοπενίας.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει:

«Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα».