Ηράκλειο: Η ακρίβεια «χτυπάει» και τα νοσοκομεία – Αυξάνονται τα έξοδα

Πρέπει να διαβάσετε

Για την πορεία της πανδημίας, την ακρίβεια και την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κτενιαδάκης, την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί το ΠΑΓΝΗ η κα. Γκάγκα, όπου θα τεθούν «επί τάπητος» πράγματα που θα βοηθούν τους ανθρώπους ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή τους. «Ο υπέρτιτλος είναι οι απομακρυσμένες υπηρεσίες στον πολίτη, υπηρεσίες, πράγματα που ο πολίτης μπορεί να ωφελείται από το νοσοκομείο απομακρυσμένα, χωρίς να έρχεται σε εμάς».

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Κτενιαδάκης επεσήμανε πως το θέμα του κορωνοϊού, είναι αυτό που απασχολεί τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και την εμποδίζει από το να κάνει πράγματα που έχουν εξαγγελθεί. «Αυτές οι εξαγγελίες αφορούν τμήματα που πρέπει να επαναφέρουμε σε αρχική τους λειτουργία, αλλά όταν αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα προγραμματισμό και την ίδια στιγμή παίρνουμε προβλέψεις από τους ειδικούς,  επιβεβαιώνουν ότι με αυτή την αύξηση των κρουσμάτων, δυσκολευόμαστε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Πριν δύο εβδομάδες είχαμε δύο ασθενείς νοσηλευόμενους με κορωνοϊό και τώρα έχουμε 18, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος, φαίνεται ότι έχουμε μια αυξημένη επίπτωση κρουσμάτων, τα οποία δεν ήταν αναμενόμενα. Προβλέφθηκε, το περιμέναμε, για αυτό κάναμε τις προετοιμασίες μας αλλά όντως δεν ήταν αναμενόμενο μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε κρούσματα κορωνοϊού».

Σύμφωνα με τον κ. Κτενιαδάκη, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ, με τον χειρουργικό τομέα προκειμένου να βρεθεί μια λύση, ώστε να διατηρηθούν όλοι οι γιατροί και τα εννέα κρεβάτια χειρουργείου που διαθέτει το νοσοκομείο. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς διότι η λίστα είναι υψηλή, η λίστα του χειρουργείου είναι υψηλή διότι δυστυχώς πολλά νοσοκομεία και στην Κρήτη αλλά και γενικότερα, είχαν μειώσει τον αριθμό τους. Δεν σταματήσαμε ποτέ να χειρουργούμε και ήδη έχουμε ένα αριθμό ανθρώπων που έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα τους. Η λίστα παραμένει μεγάλη και αυτό είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, γιατί πάνω από όλα προτεραιότητα έχει ο ασθενής, αυτός που περιμένει και εγκλωβίζεται σε μια λίστα περιμένοντας πότε θα χειρουργηθεί». 

Ο κ. Κτενιαδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κύμα ακρίβειας, το οποίο όπως φαίνεται πλήττει και τα νοσοκομεία. «Οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας και γενικότερα οι προμήθειες μας έχουν πραγματικά ακριβύνει, με αποτέλεσμα – και αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουν όλα τα νοσοκομεία, ότι ανεβαίνουν τα έξοδα στο νοσοκομείο και θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα και θα χρειαστούμε χρηματοδότηση όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος».

Κλείνοντας, ο κ. Κτενιαδάκης ανέφερε πως το ΠΑΓΝΗ, παρότι έχει μειώσει τις καταναλώσεις του στο ρεύμα σε κιλοβατόρες, το συνολικό ποσό που αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένο στις δεσμεύσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος για το πεντάμηνοι είναι 1.800.000 εκ. την στιγμή που πέρσι το αντίστοιχο ήταν 1.100.000 ευρώ. «700 χιλ. ευρώ διαφορά είναι αυτή τη στιγμή το ποσό, αυτών που έχουμε εγγράψει στις εκροές μας για το πεντάμηνο αυτό. Καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι λειτουργίες μας δεν έχουν επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστούν, όμως τα έξοδα στα νοσοκομεία θα αυξηθούν πολύ».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα