Γνώριμοι των διωκτικών Αρχών είναι οι δύο Ρομά ηλικίας 42 και 35 ετών, οι οποίοι όπως έγραψε ήδη το creta24 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε συνεργασία με το Α.Τ Χερσονήσου.

Ο ένας είχε πιαστεί για διαρρήξεις και ο άλλος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Στο στόχαστρό τους έμπαιναν σπίτια στο Ηράκλειο αλλά και στην περιοχή της Χερσονήσου και επέλεγαν κυρίως οικίες που ήταν απομονωμένες. Η λεία τους ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ ενώ κατά τη σύλληψή τους ο ένας εκ των δύο παρέδωσε μέρος των κλοπιμαίων. Κοσμήματα βρέθηκαν και στα σπίτια τους, όταν έγινε έρευνα από την Αστυνομία, στον καταυλισμό στα δύο Αοράκια όπου διαμένουν.

Είναι εντυπωσιακό ότι εκτός από τις κλοπές οι ίδιοι προκαλούσαν και φθορές. Δεν δίσταζαν να σπάνε τις πόρτες των σπιτιών για να μπαίνουν στο εσωτερικό τους, ενώ όποιο σπίτι είχε συναγερμό τον ξήλωναν και τον βουτούσαν σε κουβά με νερό για να μην ακούγεται.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

«Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δεκατέσσερις (14) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 08.02.2021 έως και 11.04.2021, οι δύο ημεδαποί από κοινού προέβησαν στη διάπραξη (14) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν, χρήματα, ξένα νομίσματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 78.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους και σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς κατά τη διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».