Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου, στο Ηράκλειο, γονείς που αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε self test, έχουν ήδη αποστείλει τα πρώτα…εξώδικα σε διευθυντές σχολείων, αντιδρώντας στο συγκεκριμένο μέτρο, που αποτελεί και προϋπόθεση για την είσοδο των μαθητών στα σχολεία.

«Ο διευθυντής του σχολείου εφαρμόζει το νόμο. Να σεβαστούμε του διευθυντές και να μην στέλνουμε εξώδικα. Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που στέλνουν εξώδικα σε διευθυντές σχολείων. Με βάση την οδηγία, κανένας μαθητής δεν μπαίνει στο σχολείο χωρίς self test» ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Μανόλης Μπελαδάκης.

Όσον αναφορά στη διαδικασία διεξαγωγής των self test, ο κ. Μπελαδάκης εξήγησε πως από χθες οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλαμβάνουν self test από τα φαρμακεία, ενώ τη Δευτέρα ανοίγει ξανά η πλατφόρμα και για το δεύτερο self test.

«Καλό θα ήταν οι γονείς να πάρουν το self test νωρίς, να το κάνουν σήμερα ή αύριο γιατί από τα εφημερεύοντα το Σαββατοκύριακο δεν θα μπορούν» επεσήμανε ο κ. Μπελαδακης.

Για τους σχολικούς τροχονόμους, που δεν έχουν τη δυνατότητα προμήθειας των self test, ο κ. Μπελαδάκης διευκρίνισε, πως μπορούν να υποβάλλονται σε τεστ στα σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο.