Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο, όμως από την έκρηξη ένας από τους δύο δράστες τραυματίστηκε και… προδόθηκε.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 9 Απριλίου, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, όταν σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο σημειώθηκε έκρηξη μετά από τοποθέτηση αυτοσχέδιου μηχανισμού, όμως οι δράστες πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν.
Ωστόσο δεν έμειναν αλώβητοι, αφού ένας από τους δύο τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Προσπάθησε μάλιστα να «σβήσει» τα ίχνη του και να μην συνδεθεί με το περιστατικό δηλώνοντας πως ο τραυματισμός του προέκυψε από… ατύχημα με γκαζάκι.
Όπως το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο σε συνδυασμό με το βιντεοληπτικό υλικό και τις επίμονες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στην ταυτοποίηση τόσο του ίδιου όσο και του συνεργού του.
Πρόκειται για δύο 48χρονους Ρεθυμνιώτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο τραυματίας βρίσκεται αντιμέτωπος και με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης, αλλά κατηγορείται και για οπλοκατοχή και παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, μετά από έρευνες που έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι και το ποιμνιοστάσιό του.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:
«Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου υπόθεση έκρηξης σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 48χρονων ημεδαπών κατηγορούμενων για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον σε βάρος του ενός σχηματίστηκε δικογραφία και για ψευδή κατάθεση, παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
Ειδικότερα η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση και η επιμελής συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου καθώς και η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης πρόκλησης υλικών ζημιών από εκρηκτικό μηχανισμό, αγροτικού οχήματος ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 09.04.2025 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.
Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί προέβησαν στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο εν λόγω όχημα και κατά την ενεργοποίηση του επήλθε ο τραυματισμός του ενός εξ αυτών, ο οποίος είχε δηλώσει ψευδώς τις συνθήκες τραυματισμού του σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Πρωινές ώρες χθες (05.06.2025) πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου και Ρεθύμνης με τη συνδρομή αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία και το ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του ενός ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κροτίδες και φυσίγγια ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου».