Ηράκλειο: Έτσι θα είναι το νέο αθλητικό κέντρο στον Άι Γιάννη

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα νέο αθλητικό κέντρο σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου στην περιοχή του Άι Γιάννη.

Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική υποδομή η προμελέτη της οποίας παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Γνωρίζαμε ότι δεν έχουμε καμία σοβαρή εγκατάσταση στα νότια προάστιά μας που έχουν 60.000 κατοίκους», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς ο οποίος έκανε λόγο για ένα οραματικό, μεγάλο έργο που πλέον μπαίνει στις ράγες.

«Στο οικόπεδο 15 στρεμμάτων που είναι χαρακτηρισμένο από το σχέδιο πόλης για αθλητικό χώρο, αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή και με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ότι πρέπει να γίνει κάτι εφάμιλλο των εγκαταστάσεων στα Δύο Αοράκια και το Παγκρήτιο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος και τόνισε η απόφαση να γίνει ένα κολυμβητήριο ελήφθη με βάση τις ανάγκες των δημοτών.

Η προμελέτη

Σύμφωνα με την προμελέτη του έργου που παρουσιάστηκε χθες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα με τις απαραίτητες κερκίδες και υποδομές, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βαρδαβάς στόχος του δήμου πέραν από την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων προς όφελος των δημοτών είναι να φιλοξενηθούν και διεθνείς διοργανώσεις. «Μέσα σ’ αυτή την πισίνα θα έχουν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους τα παιδιά που είναι στο αγωνιστικό πλέον κομμάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον ίδιο κλειστό χώρο αλλά με δική της κερκίδα θα κατασκευαστεί μια πισίνα για πόλο αλλά και συγχρονισμένη κολύμβηση, δύο αθλήματα που ανθούν το τελευταίο διάστημα στην πόλη, ενώ σε ξεχωριστό χώρα θα υπάρχει άλλη μια μεγάλη πισίνα εκμάθησης.

Το εμβληματικό έργο για την περιοχή του Άι Γιάννη δεν θα αφορά μόνο τα αθλήματα του νερού αφού μέσα στις εγκαταστάσεις έχει προβλεφθεί η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου για αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ κλπ) που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής αφού δεν διαθέτει κανένα κλειστό χώρο τέτοιου είδους.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα γυμναστήριο στο οποίο θα μπορούν να αθλούνται όλοι οι δημότες αλλά και ένας παιδότοπος που θα εξυπηρετεί τους αθλούμενους γονείς αλλά και όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους στο πολυαθλητικό κέντρο.

«Αρχιτεκτονικά είναι εξαιρετική η μελέτη καθώς ο κ. Μουρέλος που έχει κάνει την προκαταρκτική μελέτη μας παρουσίασε κάτι πολύ όμορφο που δένει με τις κλίσεις που έχει η περιοχή», ανέφερε ο κ. Βαρδαβάς και τόνισε πως η μελέτη αυτού του έργου πιθανόν να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

«Είναι θέμα διεκδίκησης από τομεακά προγράμματα και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να υλοποιήσουμε ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Ηράκλειο», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα