Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Εργοτάξιο η Πλατεία Ελευθερίας – Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης, πότε θα ολοκληρωθούν

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου, με σκοπό, αν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, να έχουν ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις των υφιστάμενων πλακοστρώσεων, ώστε να ξεκινήσει η δημιουργία των υπόγειων υποδομών και να γίνουν οι επιστρώσεις από την καινούργια πέτρα που θα αντικαταστήσει τα μάρμαρα. 

Ο κ. Αναστασάκης αναγνώρισε την ταλαιπωρία στην περιοχή, κυρίως με την μη ύπαρξη του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου για την περίοδο των εορτών, όμως εμφανίστηκε βέβαιος πως τα καταστήματα θα γνωρίσουν το επόμενο διάστημα περαιτέρω ανάπτυξη με την αναβαθμισμένη Πλατεία και την ολοκλήρωση των εργασιών της.

Για κάθε κομμάτι της Πλατείας Ελευθερίας που θα ολοκληρώνεται, θα αποδίδεται σε χρήση για τους πολίτες, με την ελπίδα οι βαριές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι, προκειμένου να μην επηρεαστεί η κίνηση κατά την τουριστική σεζόν.

«Ένα ρεαλιστικό πλάνο για την επόμενη χρονιά είναι να δουλέψουμε μπροστά από τα καταστήματα και από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, από τον Φλεβάρη και πριν το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους οι βαριές εργασίες, ώστε να υπάρχει μια κανονικότητα στην τουριστική σεζόν και να μην υπάρχει επιπλέον πλήγμα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις το καλοκαίρι», επεσήμανε ο κ. Αναστασάκης.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα