Κάλεσμα στην πολιτεία για ενίσχυση των εργαζομένων στον τουρισμό απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου, Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη σημείωσε πως υπάρχουν εργαζόμενοι με μηδενικά εισοδήματα ενώ σε πολλούς δικαιούχους έχει λήξει το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

«Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν μηδενικά εισοδήματα. Δεν κατάφεραν να εργαστούν και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα», σημείωσε ο κ.Ριζικιανάκης.

Στο «τραπέζι» βρίσκονται εναλλακτικές προτάσεις ενίσχυσης εργαζομένων στο τουρισμό. Το σενάριο που… προκρίνεται αφορά στην παράταση του επιδόματος για δικαιούχους τα ταμεία των οποίων λήγουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αλλά και έκτακτο επίδομα για όσους δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα ώστε να δικαιούνται να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας.

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Μιχάλης Ριζικιανάκης αναφερόμενος στην πρωτιά της Κρήτης στους δείκτες ανεργίας με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σημείωσε πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό η μείωση της απασχόλησης οφείλεται στην επίδραση του τουρισμού στην τοπική οικονομία».