Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό των τελευταίων ημερών, προκαλούν συνεχόμενα μποτιλιαρίσματα στην περιοχή.

Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης, στο τμήμα της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, από τη συμβολή της με την οδό Θερίσου (κυκλικός κόμβος Χανιώπορτας) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελευθέρνης (στο ύψος των Καμινίων).

Ως αποτέλεσμα των εργασιών, αλλά και της κίνησης που επικρατεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, τα αυτοκίνητα μένουν ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση, όσο η κάθοδος της Λ. 62 Μαρτύρων (προς κόμβο Γιόφυρο) για το συγκεκριμένο τμήμα της λεωφόρου, θα παραμείνει κλειστή, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα,

Στη συμβολή των οδών Θερίσου και Λεωφ. 62 Μαρτύρων, θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων που κατευθύνονται προς Γιόφυρο και θα εκτρέπονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (νότιο ρεύμα) της Λεωφ. 62 Μαρτύρων, το οποίο θα έχει μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης, με περιορισμό στο πλάτος κυκλοφορίας.

Η οδός Ευαγγελιστρίας θα παραμείνει ανοικτή προς την Λεωφ. 62 Μαρτύρων, επιτρεπόμενης της διαμπερούς διάσχισης της λεωφόρου, στο διαμορφωμένο διπλής κυκλοφορίας ρεύμα.

Τα φανάρια της Λεωφ. Μίνωος, στη συμβολή της με την 62 Μαρτύρων, δε θα λειτουργούν κανονικά αλλά θα αναβοσβήνουν έτσι ώστε να προειδοποιούν τους οδηγούς ότι εκτελούνται έργα, οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μειώσουν ταχύτητα.

Στο μήκος της Λ. 62 Μαρτύρων όπου θα εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.