Περισσότερο από ένα κιλό κάνναβη και 230 γραμμάρια κοκαΐνης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου μετά από έλεγχο που έκαναν σε έναν 23χρονο κι έναν 25χρονο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε όταν ο 23χρονος φέρεται να πήγε στο σπίτι του 25χρονου και του παρέδωσε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους όπου βρέθηκαν 1200 γραμμάρια κάνναβης και 230 γραμμάρια κοκαΐνη.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:
Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και δράσεων που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την πρόληψη και καταστολή της διακίνησης- εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες (22.07.2024) αστυνομική επιχείρηση .
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, εντοπίσθηκε ημεδαπός κατά το χρόνο που αποχωρούσε από την οικία έτερου ημεδαπού οδηγώντας ενοικιαστικό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε .
Ακολούθησαν έλεγχοι στους ημεδαπούς και έρευνες στο όχημα και στις οικίες τους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
· 1κιλό και 272 γραμμάρια κάνναβης
· 235 γραμμάρια κοκαΐνης
· Χρηματικό ποσό 3.680 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα
· Ζυγαριά
· Πιστόλι (ρέπλικα)
Οι ημεδαποί συνελήφθησαν .
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.