Ηράκλειο: Έρχονται ανακοινώσεις για τους εργάτες γης – Σοβαρό ζήτημα για τον πρωτογενή τομέα

Πρέπει να διαβάσετε

Ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, για το ζήτημα που ταλανίζει τους αγρότες της Κρήτης, το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τους εργάτες γης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί, σημείωσε πως ο πρωτογενής τομέας έχει πληγεί ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό. «Ειδικά στην περιοχή μας, με τον δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά, που έχει κλείσει, έχουν πραγματικά ταλαιπωρηθεί απίστευτα. Αυτή τη στιγμή έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα, δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μια μαζική έξοδος των εργατών γης, που φεύγουν κατά πληροφόρηση στην Ιταλία, γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση για να βγάλουν χαρτιά νόμιμα και να εργαστούν. Αυτό το θέμα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Σήμερα ο κόσμος που μαζεύτηκε στην αίθουσα του Δ.Σ. εξέφρασε την ανησυχία του, φάνηκε ότι αρκετοί ούτε τώρα μπορούν να συνεχίσουν εργασίες σε καλλιέργειες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο σημείο ανάγκης εργατικών χεριών, αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς δεν θα μπορέσουν να ετοιμάσουν τις καλλιέργειες της επόμενης σεζόν».

Μάλιστα, επεσήμανε πως σήμερα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, όπου του έγινε γνωστό ότι τα συναρμόδια υπουργεία θα προβούν σε ανακοινώσεις για το εν λόγω ζήτημα την επόμενη εβδομάδα. «Πιστεύω να γίνει άμεσα ότι είναι να γίνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί, το νομοθετικό πλαίσιο είναι ελλιπές, δεν μπορεί να βοηθήσει. Αν δεν βοηθήσει τότε πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες είτε με υπουργικές αποφάσεις είτε με νέα νομοθετικά πλαίσια για να μπορέσουμε να έχουμε εργάτες γης, που θα δουλεύουν στη χώρα μας και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για θερμοκηπιακές καλλιέργειες που το φαινόμενο είναι έντονο, φανταστείτε τι θα γίνει μετά από λίγο καιρό με την ελαιοκομιδή ή όταν φτάσουμε στην συγκομιδή των σταφυλιών».

Ο κ. Νικολιδάκης επανέλαβε πως ο πρωτογενής τομέας έχει πληγεί από πολλές πλευρές. «Το θέμα που μας απασχολεί σήμερα είναι ξεκάθαρο, τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε σε λίγο χρονικό διάστημα, θα είναι τεράστια».

Κλείνοντας, ανέφερε πως έχει παρθεί απόφαση και ήδη υπάρχει ένα ψήφισμα δια περιφοράς, το οποίο αναμένεται να σταλεί σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και στους βουλευτές του νομού αλλά και στα κόμματα.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα